bga alap logomegvalosult 

„Újszentiván és Kisgéres meglévő együttműködésének kölcsönös fejlesztése”

Kedvezményezett neve: Újszentiván Községi Önkormányzat

Pályázat azonosítószáma: TTP-KP-1-2021/1-000104

Szerződött támogatás összege: 2 000 000 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt befejezési dátuma: 2023.06.30.

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Újszentiván község a Nemzeti Összetartozás Napjáról külhoni testvértelepülésével, a felvidéki Kisgéressel együtt emlékezett meg. A két település képviselői a kulturális és közösségépítő programokat követően közösen helyezték el a megemlékezés virágait Kisgéres millenniumi emlékoszlopánál.

  1. június 4-e, a Nemzeti Összetartozás Emléknapja alkalmából Újszentiván delegációja felvidéki testvértelepülésével, Kisgéres Községgel közösen emlékezett meg a magyarság együvé tartozásáról.

Az Újszentiváni Hagyományőrzők Köre, valamint a 20 évvel ezelőtt alakult géresi "Borcsák" Asszonykórus egy-egy dalcsokorral köszöntötték egymást, betekintést nyújtva ezzel a határon inneni és túli magyar közösségek máig velünk élő kulturális örökségébe.

A szombati napon a két település képviselői megtekintették a Magyar Kormány támogatásával felújított és működtetett borsi Rákóczi-kastélyt, valamint a magyar-szlovák INTERREG projekt keretén belül megújult, több száz éves kisgéresi pincesort.

A programsorozat záró napján a külhoni testvértelepülés emlékoszlopánál Bodó Imre és Furik Csaba polgármester urak közös koszorút helyeztek el. Rajtuk kívül Újszentiván község részéről Dunai József önkormányzati képviselő, valamint újszentiváni civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés virágait.

Újszentiván község vezetése célul tűzte ki a jövőre nézve, hogy felfrissíti külhoni testvértelepülési kapcsolatait, ezzel is hozzájárulva a nemzeti összetartozás erősítéséhez.

A 2023. évi kisgéresi testvértelepülési találkozó és közös megemlékezés a Magyar Kormány támogatásával, a TTP-KP-1-2021/1-000104 azonosító számú pályázat keretében valósult meg.

 

oIMG 4481 oIMG 4490 oIMG 4499 oIMG 7116 oIMG 7127 oIMG 7134

KNESZECYC-4

  • Projek adatok
  • Beszámoló
  • image

Elektronikus ügyintézés

  • image
  • image
  • image

Képes beszámoló

fn bkkXXIII. Újszentiváni falunap

Putnik Tivadar (1929-1998)

  • image
  • image
  • image

MFP logo RGB

bga alap logo

Rövid hírek

Legfrissebb szám

Oldalainkat 74 vendég és 0 tag böngészi