Egyesületünket 2006 tavaszán 15 helyi család hívta életre, amelynek napjainkban már 27 família a tagja. Célunk az újszentiváni családok összefogása, színes, sokrétű programok szervezése, lebonyolítása, s nem utolsó sorban a nagycsaládosok érdekeinek védelme. Rendezvényeinkkel a falu életét színesítjük, igyekszünk a néphagyományok ápolására és továbbadására. A családok számára kirándulásokat, kulturális programokat szervezünk.

 

Hagyományos programjaink a játszóházak (húsvéti, anyák napi, őszi, adventi) valamint a Családi nap, melyet minden év májusában tartunk meg.

 

A családi napon különböző programokkal várjuk a község apraját-nagyját, de a szórakoztató programok mellett akadály- és sorverseny is színesíti a napot. A bátor és merész anyukák évente új tánccal lepik meg a közönséget, aminek mindig nagy sikere van. Nemcsak táncot tanulunk, hanem mese előadást is tartunk, a kicsik nagy örömére. Büszkén mondhatjuk, hogy most már az apukák is kezdenek felbátorodni, és részt vesznek a produkciókban. A táncokat mi találjuk ki, és saját magunk is koreografáljuk. A próbák nagyon jó hangulatban telnek. Igaz, fáradtan indulunk haza egy-egy próba után, de teljesen, ha egy kis időre is, kikapcsolódunk a mindennapi hétköznapok gondjából, bajából.

 

Vannak olyan programjaink, amit még csak egyszer szerveztünk meg egy pályázat keretében, de a nagy sikerre való tekintettel, szeretnénk ezekből is hagyományt teremteni. Ilyen az Apa-fia, Anya-lánya nap, és a Ki mit tud.

 

Rendezvényeinken megvalósítjuk, hogy a családok tagjai, szánjanak egymásra időt, amit vidáman, egymásra figyelve, felszabadultan tudnak eltölteni.

 

Egy gyermek üzenete szüleihez:

 

"Ne vegyél nekem olyan dolgokat, amelyekre te hiába vágytál gyermekkorodban! Ne érezz bűntudatot, ha nem tudsz nekem megadni mindent, amire éppen vágyom, néha csak azért kérek valamit, hogy láthassam, hol a határ.

Add nekem az idődet!

Kérdezd meg, mi történt az iskolában, beszélgess velem arról, hogy miket gondolok! Érdeklődj a felől, hogyan oldom meg a feladataimat, problémáimat! Taníts meg engem a jóra, és mondd el, mi a rossz! Vitassuk meg a terveinket! Bátoríts választásaimban! Dicsérj, ha megérdemlem, terelj jó útra, ha tévedtem!

Higgy nekem, bízz bennem! Irányításoddal jó utat fogok választani. Ha magam mellett tudlak, nem csatlakozom bandákhoz, távol tartom magam az alkoholtól és a drogoktól. Bocsáss meg nekem, fejezd ki megértésedet, ha tévedtem! Add értésemre, hogy mindig van lehetőség az újrakezdésre! Engedd, hogy tetteimért én vállaljam a felelősséget! Javíts ki, mondd el, ha tévedtem, de ne szégyeníts meg! Kérlek, soha ne hasonlíts másokhoz, főleg a testvéreimhez ne!

Figyelmeztess, ha rosszat teszek, de ne bánts! Ismerd el, ha jót cselekszem!

Ne parancsolj nekem, kérj tőlem! Ez számomra azt jelenti, hogy összetartozunk, és ha megkérsz valamire, boldogan megteszem majd!

Bánj velem úgy, mint a legjobb barátoddal! Figyelj rám, ha szeretnék veled megbeszélni valamit! Még csak gyerek vagyok, de nekem is vannak gondjaim, aggodalmaim. Tiszteld a bánatomat, fájdalmamat!

Szeress akkor is, ha rossz vagyok, és hagyd, hogy szeresselek! Mutasd ki a szeretetedet még abban az esetben is, ha nem tetszik a viselkedésem! Mondd sokszor, hogy szeretsz engem, erősíts meg abban a tudatban, hogy különleges vagyok számodra, és bármi történjen is, te mindig szeretni fogsz!"

 

Révész Rozália
Egyesületi elnök

KNESZECYC-4

  • Projek adatok
  • Beszámoló
  • image

Elektronikus ügyintézés

  • image
  • image
  • image

Képes beszámoló

fn bkkXXIII. Újszentiváni falunap

Putnik Tivadar (1929-1998)

  • image
  • image
  • image

MFP logo RGB

bga alap logo

Rövid hírek

Legfrissebb szám

Oldalainkat 81 vendég és 0 tag böngészi